Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Polipsaláta krumplival és káposztával

Egy nagy fazékban sóval, borssal, babérlevéllel, sárgarépával és a zellerrel ízesítve vizet forralunk. A megtisztított polipot a forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb. egy óra alatt puhára főzzük és a főzővízben hagyjuk kihűlni. A ... tovább

Fűszeres paradicsomlé

A paradicsomot és a paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk, a vöröshagymát felkockázzuk, majd a zellerzöldet beledobva főzni kezdjük. Ha a paradicsom a héját ledobta, a zellert kivesszük, hűlni hagyjuk és átpasszírozzuk. ... tovább

Libacomb párolt káposztával és burgonyagombóccal

A libacombokat a sütés előtti este bedörzsöljük sóval és lefedve állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és szárazra töröljük. Rászórjuk a fűszerkeveréket és lefedhető, vastag falú edénybe fektetjük. Egy fél pohár vizet ... tovább

Libasült

A megtisztított libát kívül-belül megsózzuk, a hasába dugjuk az almákat, a majoránnaágacskákat és a fokhagymagerezdeket. A szárnyakat és a combjait rögzítsük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját. Fedeles sütőedénybe 2 ... tovább

Káposztás töpörtyűs pogácsa

A káposztát lereszeljük és besózzuk, egy óra múlva a levét jól kicsavarjuk. A felhevített zsiradékban, bőven megborsozva, megpároljuk. Ha kihűlt, egy tojás kivételével, összegyúrjuk a hozzávalókat és meleg helyen, ruhával ... tovább

Kapros édeskáposzta főzelék

A megtisztított káposztát ujjnyi csíkokra, majd kockára vágjuk. Kevés sós vízben, majdnem puhára főzzük. Ha kész, a megforrósított vajban átforgatjuk a finomra vagdalt kaprot felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd ... tovább

Kakaskirály rétestésztában

A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, ... tovább

Káposztás bableves kakashússal

A kiválogatott, megmosott babot a főzés előtt egy nappal beáztatjuk hideg vízbe. A feldarabolt kakast a babbal együtt kb. 7 l hideg vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab és a kakashús puhulni kezd, ... tovább

Bécsi töltött kacsa

A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfüvet szórunk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a kés fokával a vágódeszkán ... tovább

Zsírégető káposztalevesleves

A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Annyit ehetünk belőle, ... tovább